Την Δευτέρα το βράδυ έλαβε χώρα στην Βουλή η ψηφοφορία επί του αιτήματος του ΠαΣοΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την περιβόητη πλέον υπόθεση Παυλίδη. Για την συγκεκριμένη υπόθεση πολύ μελάνι έχει χυθεί τον τελευταίο καιρό και πολύ περισσότερο αναμένετε να χυθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς εξαιτίας της η κυβέρνηση κινδυνεύει μέχρι και με απώλεια της δεδηλωμένης. Στην παρούσα φάση πάντως επιτρέψετέ μου να σταθώ σε μία λεπτομέρεια της εχθεσινής ψηφοφορίας, η οποία εμένα τουλάχιστον με προβλημάτισε αρκετά.
Από τους 294 παρόντες βουλευτές, εξαιρουμένου φυσικά του κ. Παυλίδη ο οποίος δεν συμμετείχε στην κατά τον κανονισμό μυστική ψηφοφορία, μόλις 215 ψήφισαν υπέρ. Και λέω μόλις, διότι δεδομένης της στήριξης της προτάσεως από όλες τις παρατάξεις, της "δέσμευσης" του πρωθυπουργού για διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και της προτροπής του ιδίου του κ. Παυλίδη για υπερψήφιση της προτάσεως, ειλικρινά προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ευρέθησαν 79 βουλευτές, οι οποίοι προτίμησαν να μην την υπερψηφίσουν.
Εξήγηση φυσικά για την στάση των εν λόγω βουλευτών υπάρχει, και δεν είναι άλλη από την στρεβλή λογική του: "Μην καταψηφίζεται ίνα μην καταψηφισθείτε." Μία πρακτική, η οποία δυστυχώς κυριαρχεί σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες, όπου και όποτε τίθεται θέμα συστάσεως προανακριτικής επιτροπής ή άρσεως βουλευτικής ασυλίας και στις οποίες οι βουλευτές είθισται να ψηφίζουν "κατά συνείδηση." Εδώ όμως τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα. Εφόσον υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι λειτουργούν με καθαρά συντεχνιακές λογικές, δεν νομίζετε ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή και εμείς ως εκλογείς να απαιτήσουμε αλλαγή, εάν όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών τουλάχιστον του κανονισμού της Βουλής, ώστε η συγκεκριμένες ψηφοφορίες να διεξάγονται ονομαστικά; Να έχουμε κατά αυτόν τον τρόπο και εμείς καλύτερη εικόνα της συνειδήσεως του κάθε βουλευτή!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment